Informatie en advies

Ben ik eigenlijk mantelzorger?
En wanneer zet ik de stap om hierbij hulp te vragen?

Informatie en advies

Veel mensen weten niet eens of ze zichzelf mantelzorger mogen noemen. Daarmee doen ze zichzelf vaak tekort. Want wist je dat Mantelzorg Bergen op Zoom al in hele kleine dingen hulp kan bieden? We leggen je graag stapsgewijs uit of we ook voor jou iets kunnen betekenen en in welke vorm.

Ben ik een mantelzorger?

Vaak denken mensen dat ze pas mantelzorger zijn als ze fulltime voor hun partner of één van hun ouders zorgen. Dat willen we via deze weg meteen ontkrachten: je bent namelijk al mantelzorger als je simpelweg voor iemand zorgt, al is het maar een paar uur in de week. Dat kan ook de zorg voor een goede vriend(in), tante of buurvrouw zijn. En zelfs als je niet eens heel veel fysieke zorg verleent aan iemand, maar je wel druk maakt om diegene in je omgeving, kun je hulp krijgen onder de noemer ‘mantelzorg’. Dat kan gaan om heel uiteenlopende hulp; van een aanvraag voor een rolstoel tot huishoudelijke hulp, maar we bieden ook simpelweg een luisterend oor voor wie het nodig heeft.

Hoe gaat dat in z’n werk, zo’n mantelzorgtraject?

Als jij merkt dat je in jouw zorgverlening voor een ander vastloopt of erg veel hooi op je vork neemt, schroom dan niet om contact te zoeken met Mantelzorg Bergen op Zoom. Door te bellen naar Inwonersondersteuning Bergen op Zoom kom je bij ons terecht. Samen met een professional kijken we naar jouw hulpvraag. Waarin kunnen we jou helpen of ontzorgen? Onze wens is om de dagelijkse zorg voor jou te verlichten. Hoe we dat doen, is voor iedereen weer anders. Maar voorop staat dat we met aandacht voor jou klaarstaan.

Wij zijn er
voor jou

Veel mantelzorgers trekken pas aan de bel als ze dreigen over te lopen. Vaak is er dan al z’n lijdensweg geweest. Mantelzorg Bergen op Zoom is er ook om preventief met je mee te denken. Zodat je weet wat er allemaal mogelijk is en wat eventuele valkuilen bij mantelzorg kunnen zijn. We zijn er voor jou en denken graag met je mee.

Aanmelden als mantelzorger?

Bel of mail gerust, dan kijken we samen naar passende mogelijkheden die jouw dagelijks bestaan kunnen verlichten en waardoor het mantelzorgen je energie blijft geven. Wij zijn telefonsich bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 09:00 en 13:00. 

  • Cursussen
  • Hulp bij vragen
  • Ondersteuning